Wat doet Jos Kleijnen?

 Wanneer Jos Kleijnen als coach en trainer kiezen?

 Contactinformatie

 Huidige projecten

 Biografische informatie

 Persoonlijke voorkeuren

Wat doet Jos Kleijnen?

Chi Kung oefengroep

Docent, coach en trainer voor kinderen en volwassenen

Jos Kleijnen is in 1961 geboren op 'De Hout'. Hij is vader van 3 kinderen en getrouwd.

Tegenwoordig is dat een natuurreservaat bij Swalmen, in Midden-Limburg. In het herfst-, lenteseizoen (van september tot mei) werkt hij als freelance coach en trainer met volwassenen en kinderen (in groepen) voor allerlei organisaties in Midden-Limburg. Marietje Kessel Schoolproject

Hij geeft dan allerlei krijgskunsttrainingen zoals: T'ai Chi, Rots&Water, Weerbaarheid, Innerlijke Kracht, Intuïtieve Ontwikkeling en Individuele Begeleiding.

In het zomerseizoen (van mei tot en met september) werkt hij, zoveel mogelijk, met mensen en kinderen in de natuur. Van kleine wandelingen tot en met complete 5-daagse natuurtrainingen. Avondwandeling

Terug naar begin

Wanneer Jos Kleijnen als coach en trainer kiezen?Wandelcoaching

Heel de mens, niet alleen maar een klein stukje....

Je eigen unieke pad afleggen, ....

Via doorverwijzing, of vaak na een lange pijnlijke zoektocht....

De volledige verantwoording voor je eigen proces willen nemen.... 3 oude vrienden/gidsen uit de Stapper-tijd

Groeien op elk niveau: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel....

Ik geloof sterk in de eenheid van lichaam en geest. Vanuit mijn achtergrond, opleiding en ervaring kies ik het liefste voor psycho-fysieke oefenvormen uit de innerlijke krijgskunst. Eerst oefen je je lichaam en daarna pas je verstand, ratio of fantasie. Vanuit het vertrouwen dat je lichaam eigenlijk niet kan liegen en dat werken vanuit je lichaam de meest effectieve manier van veranderen is. Zintuigslang

Al doende kom je dichter bij jezelf en bij je lichaam. En van daaruit kun je met behulp van diezelfde omgeving, de anderen en de speciale oefeningen, hele 'nieuwe' ervaringen opdoen. We werken op alle mogelijke niveau's en met alle bestaande technieken. Dus zowel fysiek, als emotioneel, als mentaal en zelfs spiritueel.

Terug naar begin

Contactinformatie

E-mailadres

jwmkleijnen@hetnet.nl.

Webadres

www.joskleijnen.nl.

Telefoon

06-19012464

Terug naar begin

Huidige projecten

Chinese dynamische yoga voor volwassen en kinderen (Helende Tao Chi Kung)

In 2003 werd ik door mijn hoofdtrainer doorverwezen naar Reinoud Eleveld. Gevorderde Chi Kung groep

Op dat moment was Reinoud nog een leerling van Mantak Chia. Van 2003 tot en met 2007 heb ik bij Reinoud Eleveld getraind in Healing Tao Chi Kung. In deze periode heb ik 2x deel genomen aan het opleidingstraject tot basisjaar instructeur.

Vanaf 2004 mocht ik van Reinoud al lesgeven in de basistechnieken van het eerste beginnersjaar. Dat doe ik nu nog steeds, volgens die afspraak. Ik heb zelf het examen voor het certificaat nooit afgelegd. Mijn persoonlijke voorkeur blijft uitgaan naar oefenmethodes die je testen in het volle contact met anderen. Chi Kung oefening 'hond'

Tegenwoordig gebruik ik Helende Tao technieken bij al mijn eigen programma's en geef ik jaarlijks de 3 basisweekeindes. Ik beschouw het als één van de allersterkste trainingsmethodes voor een gezond, sterk en schoon lichaam.

Bij mij kunnen deelnemers in één jaar tijd de hele basistraining doornemen. Daarna kunnen ze instromen in een gevorderde groep, die regelmatig samentraint of ze stappen over naar een andere trainer, die wel het basisjaarexamen heeft afgelegd.

Psycho-fysieke weerbaarheid voor kinderen en volwassenenMomentopname tijdens een Marietje Kesselsschoolproject

Vanaf 2003 ben ik steeds meer als docent weerbaarheid met kinderen en volwassenen gaan werken. Dit vanuit 3 programma's; Rots&Water, Marietje Kessels en Psycho-fysieke weerbaarheid voor volwassen. Ondertussen ben ik 'Advanced' Rots&Water trainer geworden. Tegenwoordig mag ik dus ook hele schoolteams trainen in het omgaan met geweld en agressie. Hiervoor geef ik 'EDIT's, d.w.z. Eendaagse Introductie Trainingen. Momentopname tijdens een Marietje Kesselsschoolproject

Tegenwoordig begeleid ik ook hele gezinnen op dit gebied vanuit de individuele begeleiding. In 2008 start ik ook met de specialisatie Docent Gevaarsbeheersing.

T'ai Chi Ch'uan voor volwassenen

Vanaf 2002 ben ik zelf les gaan geven in T'ai Chi Ch'uan. Reclameplaatje van T'ai Chi in de natuur

De korte Yang-vorm van Ch'eng Man Ch'ing. Met een voorkeur voor gezondheid, ontspanning en spiritualiteit. Dit na 7 jaren training bij mijn hoofddocent. Waar ik ook nu nog, na 12 jaar, indien mogelijk, bij train. Om mijn vaardigheden en inzicht over de 'innerlijke' kant te verbreden, volg ik ook nog een beetje Aikido en Cheng Hsin.

T'ai Chi Ch'uan omvat ik mijn ogen alles wat nodig is: oefenen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Met als extra pluspunten dat je er ontspannener, soepeler, gezonder en weerbaarder van wordt. In 2008 volg ik de specialisatie T'ai Chi for Kids. Het zal mijn vaardigheid om met kinderen te werken alleen maar vergroten.

Speelgoed ontwikkelaar

Van 1995 tot 2002 ben ik in loondienst werkzaam geweest als speelgoedontwikkelaar voor de Benelux. Het (oude) Benelux team, Marc, Jan, Paul, Brigitte, Marco, ikzelf en Ann In die periode ben ik 14x genomineerd als beste speelgoedontwikkelaar voor de Benelux. Ik heb inderdaad 5x de prijs gewonnen. In die werkperiode heb ik veel geleerd over commercie, klantencontact en het realiseren van lange projecten. Naast dit werk gaf ik al jarenlang eigen trainingen aan groepen mensen.

Docent Intuitieve Ontwikkeling

Naast mijn 'reguliere' werk, begeleid ik o.a. ook groepen mensen die zich bezighouden met hun intuitieve ontwikkeling. Roermond 4 leerlingen aan het einde van de 3-jarige opleiding: Marij, Thea, Gladys en ikzelf Hiervoor heb ik in 4 jaar tijd de opleiding intuitieve ontwikkeling, aura-healen, aura-readen en docent intuitieve ontwikkeling doorlopen. Tijdens de afstudeeropdracht gaf ik al aan directere, krachtigere, werkmethodes te willen gaan leren. Meer vanuit 'aardse spiritualiteit' te willen werken. Daarvoor ben ik verder gegaan in de weerbaarheid, de T'ai Chi Ch'uan vorm en in de Helende Tao Chi Kung oefenvormen. Vanaf 2000 ben ik zelf les gaan geven in intuitieve ontwikkeling.

Energetische healingen en andere projecten

Ik heb natuurlijk al een aantal alternatieve' opleidingen' achter de rug Reiki 1 in juni 1998 (Reiki I en II, Aurahealing, Aurareading, Energetische Voetreflex Massage, enz…).
Om in vorm te blijven oefen ik nog regelmatig in kleine groepen aan sommige technieken.
Daarnaast werk ik nog steeds aan een verdere integratie en uitbreiding van deze 'ervaring'.
Tenslotte probeer ik ook nog steeds zoveel mogelijk naar buiten te gaan.

Trainer Energie in beweging op basis van Tai Chi Chuan

Ik begeleid ook kleine groepen mensen die zich bezighouden met energie in beweging en Tai Chi Chuan toepassingen. Het derde symbool uit de yin-yang reeks. De vorm waarbij de twee tegendelen al met de tegengestelde 'krachten' gevuld zijn en bijna tot synthese/transformatie komen net voordat ze weer in hun tegendelen veranderen. Ik geef na 7 jaar lessen gevolgd te hebben, nu ook zelf les in een Tai Chi Chuan vorm. Op dit moment bestaan er al de hele tijd wachtlijsten voor deze lessen. Mijn fascinatie en bewondering voor de diepgang en kennis van die oude Chinezen wat ons lichaam, ons energiebeheer en onze innerlijke balans betreft, neemt nog steeds toe.

Bos- en bomengids (Bomen en hun genezende krachten)

Ikzelf sta rechtsachter de groep.

Ik heb altijd in bomen geklommen en onder bomen gezeten. Dat ben ik ook met sommige van mijn vrienden blijven doen. De plotseling aandacht en drukte voor bomen heeft mij daardoor wel een beetje verrast. Hoezo moet er eerst een ex-prinses in een boom klimmen voordat je er zelf in durft te gaan zitten? Hoe dan ook, ter verbreding heb ik in augustus 2002 de vijfdaagse bos- en bomentraining van Patrice Bouchardon in Midden-Frankrijk gevolgd. Van de vele, heel verschillende trainingen, sprak deze mij het meeste aan. Zeer nuchter, down to earth, met veel aandacht voor zijnsmeditatie en een heel nauwgezette werkwijze en opbouw. Getordeerde Amerikaanse eik in een lijn van grote beuken. Tegenwoordig omgehakt. Er zijn ondertussen al vaker mensen met mij op pad geweest. Maar de effecten van een complete vijfdaagse bos- en bomentraining kan ik nog niet bereiken bij mijn veel kleinere activiteiten. Tijdens mijn vele tochten met mensen gebruik ik wel soms bomen om een aantal aspecten te verduidelijken. Hierbij gebruik ik bomen als een soort spiegel voor de eigen voorkeuren/wensen van de wandelaars zelf. Ik 'ken' er wel een heel aantal met heel verschillende invloeden en effecten op allerlei mensen.

Meinweggids (natuurgids)

Naast al deze activiteiten, werk ik ook nog als vrijwillige Meinweggids voor het nationaal park De Meinweg. Ikzelf zit links op de voorste rij met een van de Meinwegvarkens in mijn armen. Ik heb op 17 september 2002 de opleiding met een certificaat afgesloten. Ondertussen ben ik soms met groepen mensen in dit mooie natuurpark te vinden. Het gaat hierbij om gewone algemene wandelingen en ook om speciale wandelingen die aangevraagd kunnen worden.

Terug naar begin

Biografische informatie Onze 3 kinderen. Aan het einde van een natuurdag

Ik ben getrouwd en samen met mijn echtgenote zorgen wij voor drie kinderen. I.v.m. de zorg voor de kinderen, werken wij alletwee op deeltijdbasis.

Vanaf 1999 ben ik naast mijn werk steeds meer trainingen gaan geven. Sinds januari 2007 heb ik nu een eigen bedrijf. Ik ben een zogenaamde 'z.z.p'er geworden.

Ik ben, samen met 3 broers, 3 zussen en 2 halfzussen, opgegroeid op een grote boerderij buiten het dorp bij het bos. 5 van mijn broers en zussen. Ik ben er nog niet. Mart, Ellij, Wim, Jose en Jan

Mijn moeder (in 2005 op 87-jarige leeftijd gestorven) wist nog altijd te vertellen dat ik altijd al flink 'last' had van onzichtbare vriendjes, stemmen en zogenaamde aura-geesten als kind. Ik was regelmatig zoek en lag dan ergens ver weg te slapen in de korenvelden.

Tegenwoordig is 'De Hout' een natuurreservaat van Staatsbosbeheer. Een deel van mijn activiteiten speelt zich nog steeds in dit gebied af. Ikzelf (4 jaar?) met een van onze honden, Loekie

Schijnbaar is daar een speciale band met de natuur ontstaan, die bij veel anderen minder aanwezig is of minder ontwikkeld is.
Van 7 tot 14 jaar heb ik hier zelf weinig meer mee gedaan. Maar een van mijn broers heeft mij al die jaren telkens mee naar buiten genomen terug naar de boerderij en de bossen in de omgeving. Van mijn 15de tot mijn 28ste levensjaar ben ik weer volop gaan wandelen (vooral 's avonds en 's nachts). Avond-, nachttocht Van mijn 28ste tot mijn 34ste levensjaar heb ik mij weer helemaal teruggetrokken uit het 's avonds en 's nachts wandelen, omdat de voortdurende 'ontmoetingen' mij eigenlijk gewoonweg teveel werden. Daarna, vanaf mijn 34ste levensjaar heb ik via speciale trainingen geleerd om beter om te gaan met deze vormen van energie en waarneming. Tegenwoordig gebruik ik dus allerlei methodes (wandelen, energie in beweging, lichaamsoefeningen, mediteren, visualiseren, e.d. ) om mijzelf en anderen meer vertrouwd te laten raken met dit deel van hun menszijn.

Terug naar begin

Persoonlijke voorkeuren

Ik heb een duidelijke voorkeur voor oefenvormen uit de zogenaamde Innerlijke Krijgskunsten. Oefenvormen die het lichaam en niet je verstand, ratio of fantasie, als ingang voor bewustwording gebruiken.
In de Innerlijke Krijgskunsten oefen je vooral jezelf, in contact met anderen, vanuit de uitdaging die anderen bieden, vanuit je lijf en je beweging. Krijgskunst kent al duizenden jaren lang de onderdelen: gezondheid, meditatie, vechtkunst en spiritualiteit.

De links hier beneden hebben hier bijna allemaal ook mee te maken. Het zijn bijzondere manieren van jezelf oefenen.

  Stichting Tai Chi Nederland

  Chenghsin

  Tendoryu Aikido

  Nederlandse Rots&Water Instituut

  Maha Karuna Ch'an meditatiegroep

Terug naar begin

Home| Keuzes| Agenda

Laatst gewijzigd: 3 januari 2008, versie 5.6