Energie in Beweging

Fitter en gezonder met behulp van aandachtig bewegen

Individuele coaching, (bedrijfs)trainingen, workshops en cursussen

Korte omschrijving

Deze grotendeels Chinese bewegingsoefeningen zijn bedoeld om energie te besparen en op te bouwen. De oefenvormen combineren beweging, aandacht en meditatie. Door de zachte en rustige manier van bewegen is de vorm uitstekend geschikt voor mensen van alle leeftijden. De opeenvolgende bewegingen vloeien dusdanig samen, dat rust en beweging van lichaam en geest in gelijke mate geoefend worden. Deze krachtgevende oefeningen kun je je hele leven lang blijven doen. Ze belasten het lichaam niet. Je zult er snel baat bij hebben, hoe slecht je conditie ook bij het begin is. De oefeningen worden afhankelijk van het beoogde effect gekozen uit de T'ai Chi Ch'uan, Rots&Water, Helende Tao en Innerlijke Kracht programma's. De programma's bestaan dus ook telkens uit kleine op maat gemaakte oefeningen voor bepaalde organen, lichaamsdelen, emoties en of andersoortige psychosomatische blokkades.

Kenmerken

Het is van oudsher een Chinese bewegingskunst die ook nog op latere leeftijd beoefend kan worden

Het is een zachte, aandachtige en meditatieve manier van bewegen die heel ontspannend werkt.

Het is een bewegingskunst waarbij je als je regelmatig oefent vanzelf rustiger, meer ontspannen en beter in balans komt.

Het is een Chinese vorm van bewegen en je maakt al doende heel langzaam en heel praktisch kennis met begrippen als yin, yang, meridianen en chakra's, chi, enzovoorts.

Bij dagelijkse beoefening kan deze bewegingsvorm een aantal bijzondere effecten op je (lichamelijke) welzijn hebben: je gewrichten worden soepeler, je bloeddruk kan lager worden, je houding wordt meer ontspannen, je komt meer in balans, je komt dichter bij je lichaam, je wordt kalmer en evenwichtiger, je ademhaling verbetert, je leert meer vanuit je 'buik' te bewegen, je komt steviger op de grond te staan, enzovoorts

Om te beginnen met Energie in Beweging is je interesse belangrijker dan een goede lichamelijke conditie.

De oefeningen komen o.a. uit

T'ai Chi Ch'uan is van oudsher een zelfverdedigingskunst die ook nog op latere leeftijd beoefend kan worden, is een zachte, aandachtige en meditatieve manier van bewegen die heel ontspannend werkt, is een bewegingskunst waarbij je als je regelmatig oefent vanzelf rustiger, meer ontspannen en beter in balans komt, is een Chinese vorm van bewegen en je maakt al doende heel langzaam en heel praktisch kennis met begrippen als yin, yang, meridianen en chakra's, chi, enzovoorts.

Helende Tao is een Chinese bewegingskunst waarbij de nadruk ligt op het cultiveren van energie, houdt zich bezig met de innerlijke structuur van Tai Chi, d.w.z. de manier waarop de energie door het lichaam stroomt, richt zich op het werken met drie krachten, namelijk de Universele kracht, Kosmische kracht en Aardekracht.

Rots&Water is een psychofysieke trainingsmethode die helpt bij het leren beheersen, vergroten en richten van de eigen kracht.

Vechtsport yoga leert je door middel van lichaams-oefeningen beter te luisteren naar jezelf en naar je lichaam, biedt je mogelijkheden om meer vanuit je hara te handelen en te leven.

Wanneer nu juist dit programma?

Als je gelooft in het lichaam als basis voor je hart en geest en graag fysieke oefeningen gebruikt ter ondersteuning van je ontwikkeling. Als je de fysieke basis van emoties of zwakheden wilt veranderen en weinig tijd hebt voor een volledig programma. Dan kan er per emotie/zwakheid bekeken worden welke oefeningen het meeste effect zullen opleveren voor definitieve veranderingen. Als je meer interesse hebt voor de Chinese theorie en een volledig programma dan kun je beter volledige cursussen volgen in Innerlijke Kracht, Helende Tao of T'ai Chi Ch'uan.

Kleding, eten en drinken

Zorg voor prettig zittende kleding

Interesse en/of vragen? Neem a.u.b. contact op via kleijnen@plex.nl of via 06-19012464.

Vanaf oktober 2001 zijn er ook volledige programma's Energie in Beweging op basis van T'ai Chi Ch'uan in Venlo en Tegelen te volgen.

Terug naar begin

Home| Keuzes| Agenda