Helende Tao

Van stress naar meer gezondheid, energie en kracht

Individuele coaching, (bedrijfs)trainingen en workshops

Korte omschrijving

Wij zullen bezig zijn met speciale lichaamsoefeningen, meditaties en energie-oefeningen voor een betere balans, schonere energie-circulatie en meer kracht. Het accent ligt vooral op het schoonmaken en schoonhouden van het lichaam. Stress wordt omgezet in vitaliteit. Je herstelt het contact met je lichaam en organen. Vaste onderdelen zijn schoonmaakoefeningen (=Chi Kungs), de 6 Chinese helende klanken, speciale energie-oefeningen en chinese meditatieve visualisaties voor een optimale energiedoorstroming. Interesse en aandacht zijn belangrijker dan een goede conditie bij deze werkvormen.

Onderdelen

Healing Tao is een uniek en praktisch systeem voor zelfheling en zelfontwikkeling, dat is gebaseerd op taoistische tradities. Je maakt al doende heel langzaam en heel praktisch kennis met begrippen als yin, yang, meridianen en chakra's, chi, enzovoorts.

T'ai Chi Chi Kung is een Chinese bewegingskunst waarbij de nadruk ligt op het cultiveren van energie, houdt zich bezig met de innerlijke structuur van Tai Chi, d.w.z. de manier waarop de energie door het lichaam stroomt, richt zich op het werken met drie krachten, namelijk de Universele kracht, Kosmische kracht en Aardekracht.

De 6 Chinese helende klanken ontgiften en koelen je organen en brengen je emoties weer tot rust en in balans.

De Innerlijke Glimlach helpt je bij het ontspannen van al je organen en de ruggegraat. Je herstelt het contact met je fysieke lichaam en leert je 'bewustzijn' naar binnen te richten.

De Kleine Hemelse Kringloop maakt krachten voor zelfgenezing in je wakker en ontwikkelt je geestkracht.

Voor wie vooral bedoeld?

Als je gelooft in de eenheid van lichaam, hart en geest en graag fysieke oefeningen gebruikt ter ondersteuning van je persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je echt aan jezelf wilt werken via het schoonmaken en reinigen van je lichaam, je organen (emoties) en je houding t.o.v. jezelf. De mensen die mij vragen om speciale workshops op verzoek te geven, hebben meestal fysieke klachten waar ze aan willen werken. Rond deze fysieke klachten stellen we dan een oefenprogramma op met oefenvoorbeelden voor thuis. Meestal gaat het bij mijn groepen om 'ontgiften', 'emoties balanseren', 'lichaamshouding en ruggegraat versterken' en natuurlijk 'organen schoonmaken'.

Wat kun je met dit programma?

Stress omzetten in vitaliteit. Je contact met je lichaam en je organen versterken. Meer inzicht en kennis van je lichaam, je organen en je emoties verwerven. Je lichaam schoner en zuiverder houden.

Wanneer nu juist dit programma?

Als je stress wilt omzetten in vitaliteit. Als je je contact met je lichaam en je organen wilt verbeteren. Als je je voelbewustzijn wilt vergroten. Als je wilt leren om tegelijkertijd gevoelig en krachtig te zijn. Als je je emoties meer in balans wilt brengen.

Persoonlijke reactie van de trainer

Dit is voor mij een hele bijzondere en indrukwekkende werkmethode om mensen een idee te geven van de enorme rijkdom van de innerlijke alchemie van de taoisten. De effecten van de vele verschillende oefeningen op de deelnemers verrassen mij telkens weer. Ik geloof sterk in de band tussen lichaam en geest, maar de resultaten van de lichaamoefeningen blijven mij nog steeds verbazen.

Kleding, eten en drinken

Zorg voor prettig zittende kleding, een slaapzak of matras en wat water.

PDF folder over basisweekeindes bekijken

PDF folder met achtergrondinformatie bekijken

Interesse en/of vragen? Neem a.u.b. contact op via jwmkleijnen@hetnet.nl of via 06-19012464.

Vanaf september 2003 zijn er ook volledige kwartaal- en jaarprogramma's Chi Kung in Venlo, Venray, Tegelen, Swalmen en Sittard te volgen. Ik bied hierbij programma's voor basisscholen, middelbare scholen, jong-volwassenen, volwassenen en individuele begeleiding aan.

Helende Tao Chi Kung voor volwassenen.

Terug naar begin

Home| Keuzes| Agenda| Foto's