De cursussen en trainingen voor groepen

 T'ai Chi Ch'uan

 Rots&Water (=psychofysieke weerbaarheid)

 Innerlijke Kracht

 Energie in Beweging

 Helende Tao

 Intuitieve Ontwikkeling

 

T'ai Chi Ch'uan

Diepere rust en ontspanning

T'ai Chi Ch'uan is een Chinese bewegingskunst die berust op een eeuwenoude traditie. De oefenvorm combineert beweging, aandacht, meditatie en vechtsport. Door de zachte en rustige manier van bewegen is de vorm uitstekend geschikt voor mensen van alle leeftijden. De opeenvolgende bewegingen vloeien dusdanig samen, dat rust en beweging van lichaam en geest in gelijke mate geoefend worden. T'ai Chi Ch'uan heeft niet alleen een positieve uitwerking op de spieren, de pezen, het bindweefsel en de gewrichten, maar ook een regulerende invloed op de organen. Het is een fantastische oefenvorm om lichaam en geest met elkaar in overeenstemming te brengen en beide harmonisch te ontplooien.

Meer informatie

Terug naar begin

Rots&Water (=psychofysieke weerbaarheid)

Hogere weerbaarheid voor volwassenen en kinderen

De Rotskwaliteit staat voor het bewustzijn van de eigen mogelijkheden en persoonlijke levensweg. Deze ervaart en accepteert de taken en verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt en is zich bewust van zinvolheid en roeping.

De Waterkwaliteit staat voor het inzicht en de ervaring dat een mens in de vervulling van zijn levensweg de andere mens diep in beider hart ontmoet. Dat wezenlijke grenzen tussen mensen niet werkelijk bestaan en dat dit diepe gevoel van verbondenheid de vanzelfsprekendheid van werkelijke communicatie in zich draagt.

Korte omschrijving

D.m.v. speciale oefeningen uit de vechtsport kom je beter in contact met het lichaam. Vanuit dit lichaamsbesef wordt verder gewerkt naar meer zelfinzicht en zelfbesef. De psycho-fysieke oefeningen zorgen vanzelf voor meer energie, focus en kracht bij alle activiteiten. Deze effecten worden nog versterkt door de vele oefeningen met anderen.

Meer informatie

Terug naar begin

Innerlijke Kracht

Meer gezondheid en zelfkennis

Wij zullen bezig zijn met speciale lichaamsoefeningen, meditaties en energie-oefeningen voor een betere balans, schonere energie-circulatie, meer rust en zelfvertrouwen. We werken rond thema's als jezelf gronden, in het hier en nu zijn, aandachtig bij jezelf blijven, jezelf centreren, focussen, energie laten stromen, je eigen psychische ruimte schoonmaken en in je eigen kracht durven staan. Interesse en aandacht zijn belangrijker dan een goede conditie bij deze werkvormen.

Onderdelen: T'ai Chi Ch'uan, T'ai Chi Chi Kung, Rots&Water en Intu´tieve Ontwikkeling.

Meer informatie

Terug naar begin

Energie in Beweging

Fitter en gezonder met behulp van aandachtig bewegen

Deze grotendeels Chinese bewegingsoefeningen zijn bedoeld om energie te besparen en op te bouwen. De oefenvormen combineren beweging, aandacht en meditatie. Door de zachte en rustige manier van bewegen is de vorm uitstekend geschikt voor mensen van alle leeftijden. De opeenvolgende bewegingen vloeien dusdanig samen, dat rust en beweging van lichaam en geest in gelijke mate geoefend worden. Deze krachtgevende oefeningen kun je je hele leven lang blijven doen. Ze belasten het lichaam niet. Je zult er snel baat bij hebben, hoe slecht je conditie ook bij het begin is. De oefeningen worden afhankelijk van het beoogde effect gekozen uit de T'ai Chi Ch'uan, Rots&Water, Helende Tao en Innerlijke Kracht programma's. De thema's worden nu bepaald door de deelnemers. Afhankelijk van hun voorkeur kiezen wij daarbij speciale lichaamsoefeningen en testen hun effect. Zo krijg je heel snel een serie oefeningen bij elkaar, die voor jezelf een optimaal effect geven. De programma's bestaan dus ook telkens uit kleine op maat gemaakte oefeningen voor bepaalde organen, lichaamsdelen, emoties en of andersoortige psychosomatische blokkades.

Onderdelen: T'ai Chi Ch'uan, T'ai Chi Chi Kung en Rots&Water

Meer informatie

Terug naar begin

Helende Tao

Let op: ik ben nog geen gecertificeerde trainer voor Healing Tao. Volgens afspraak met Reinoud Eleveld mag ik wel lesgeven in de eerste 3 basisweekeindes. Wil je verder gaan zul je op een bepaald moment moeten overstappen naar een gecertificeerde instructeur van Healing Tao Nederland. Jammer genoeg is Reinoud zelf gestopt met het lesgeven aan beginners en zijn er geen gecertificeerde instructeurs in Limburg te vinden.

Van stress naar meer gezondheid, energie en kracht

De tijd waarin we leven, vol stress, oppervlakkigheid, prestatiegerichtheid en individualisme maakt dat we geestelijk en lichamelijk vervuilen. Het belang van reiniging bestaat dan ook al lang bij de meeste natuurgeneeswijzen.

Wij zullen bezig zijn met speciale lichaamsoefeningen, meditaties en energie-oefeningen voor een betere balans, schonere energie-circulatie en meer kracht. Het accent ligt vooral op het schoonmaken en schoonhouden van het lichaam. Stress wordt omgezet in vitaliteit. Je herstelt het contact met je lichaam en organen. Vaste onderdelen zijn schoonmaakoefeningen (=Chi Kungs), de 6 Chinese helende klanken, speciale energie-oefeningen en chinese meditatieve visualisaties voor een optimale energiedoorstroming. Interesse en aandacht zijn belangrijker dan een goede conditie bij deze werkvormen.

Meer informatie

Terug naar begin

Intuitieve Ontwikkeling

Meer zelfkennis, zelfvertrouwen en een betere intuitie

Je intuitie ontwikkelen gaat hand in hand met jezelf ontwikkelen. Je leert met behulp van speciale lichaamsoefeningen en meditaties beter te luisteren naar jezelf, dichter bij jezelf te komen. De visualisaties geven je een gereedschap in handen waarmee je jezelf beter kunt hanteren of waarmee je op een snellere manier weer in balans kunt komen. Veel oefeningen kun je gewoon overdag doen; tijdens je werk, op de fiets of waar je maar wilt. Het is een bijzondere kennismaking met meditatie en visualisatie ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling. Interesse en aandacht zijn belangrijker dan een goede conditie bij deze werkvormen.

Meer informatie

Terug naar begin

Home| Keuzes| Agenda